laboratorní rozbory

NABÍZÍME ROZBORY VAŠICH VZORKŮ
na certifikovaném, kalibrovaném přístroji NIR 9100 inframatic

  • potravinářská pšenice
  • sladovnický ječmen
  • obsah oleje v řepce
  • další stanovení dle Vašich požadavků

 

RYCHLE, KVALITNĚ, LEVNĚ

  

SLADOVNICKÝ JEČMEN                                                                                                                      

 

BARVA PLUCHY

ŽLUTÁ I MÉNĚ VYROVNANÁ

VLHKOST

15,0%

PŘEPAD ZRNA NAD SÍTEM 2,5 mm

85,0%

ZRNOVÉ PŘÍMĚSI SLADAŘSKY NEVYUŽITELNÉ

3,0%

ZRNOVÉ PŘÍMĚSI ČÁSTEČNĚ SLADAŘSKY VYUŽITELNÉ

6,0%

NEODSTRANITELNÁ PŘÍMĚS

1%

KLÍČIVOST

96%

N-LÁTKY

10 – 12 %

 

ŽITO

 

VLHKOST

max 14,5%

OBJEMOVÁ HMOTNOST

min 70,0 kg/hl

DRUHOVÁ ČISTOTA

min 95%

PÁDOVÉ ČÍSLO

min 120

PŘÍMĚSI A NEČISTOTY :

max 12,0%

1) zlomky

max 5,0%

2) příměsi

max 5,0%

3) porostlá zrna

max 4,0%

4) nečistoty

max 3,0%

 

POTRAVINÁŘSKÁ PŠENICE

 

 

 

PŠENICE PEKÁRENSKÁ

PŠENICE PEČIVÁRENSKÁ

VLHKOST

max  14%

max 14%

OBJEMOVÁ HMOTNOST

min 76,0 kg/hl

min 76,0 kg/hl

N-LÁTKY

min 11,5%

min 11,5%

ZELENYHO TEST

min 30 ml

max 25 ml

PÁDOVÉ ČÍSLO

min 220

min 220

PŘÍMĚSI A NEČISTOTY:

max 6,0%

max 6,0%

1) zlomky

max 3,0%

max 3,0%

2) zrnové příměsi

max 5,0%

max 5,0%

3) porostlá zrna

max 2,5%

max 2,5%

4) nečistoty

max 0,5%

max 0,5%

 

OVES POTRAVINÁŘSKÝ

 

 

VLHKOST

max  14%

max 13%

OBJEMOVÁ HMOTNOST

min 53,0 kg/hl

min 65,0 kg/hl

ZRNA OVSA V PLUCHÁCH

-

max 5%

PŘÍMĚSI A NEČISTOTY:

max 9,0%

max 6,0%

1) scvrklá zrna

max 3,0%

max 3,0%

2) zrna jiných obilovin

max 1,0%

max 1,0%

3) porušená zrna

max 1,0%

max 1,0%

4) zdvojená zrna

max 1,0%

-

5) nečistoty

max 2,0%

max 1,0%